Kläder för hundverksamhet

Kläder för hundverksamhet

Har du planer på att starta företag inom exempelvis hundbranschen? I takt med att människans bästa vän får högre och högre status och reglerna hos Jordbruksverket blir fler och fler för en klanderfri djurhållning så behöver också alla hundar en bättre tillvaro under dagen när husse och matte jobbar. Hundpensionat och hunddagis är något som många behöver.

Skaffa hjälp

Har du precis hittat ditt drömhus i marker som passar bra för hunddagis kanske du vill komma igång med det snabbast möjligt och inte lägga onödig tid på att städa och skura ditt gamla boende från golv till tak. Det är här Flyttstädning i Kristianstad kommer in. De hjälper dig med flyttstädningen, men de kan också erbjuda flytthjälp och till och med städhjälp hemma. Kanske kan du till och med få till ett avtal om städhjälp på hunddagiset ibland? Även ett hunddagis behöver grovrengöras lite då och då för att vara rent och fräscht.

Arbetskläderna

Du kanske ska ha någon form av personal, och som på alla ställen så är det enhetlig klädsel som bör gälla. Gästerna/kunderna ska se vem som jobbar och ändamålsenliga kläder med er företagslogga på inger förtroende. Bra kläder när du arbetar med hundar är rejäla och bekväma fritidskläder med många och strategiska fickor, kläder i bra material och som är slittåliga. En hel del går att beställa över internet, både ifrån Sverige och utomlands. Tänk dock på att kläder utomlands kan innehålla spår av miljögifter, vilket nu regeringen vill ha kemikalieskatt på.

På hunddagis ska du ut i alla väder med hundarna, vare sig det är varmt eller kallt, snöar eller regnar. För att du och personalen ska ha en bra arbetsmiljö gäller det att kläderna verkligen ger skydd. Testfakta gjorde ett test av skaljackor för att se om jackorna verkligen höll vad tillverkaren lovade. Resultatet var att de inte alltid gjorde det. Dyrast var inte alltid bäst.

Klä dig rätt

Att vara ute och kanske gå långa sträckor sätter stora krav på bra skor och ytterkläder, men även på vad du och kollegorna har för kläder närmast kroppen. Det ska vara material som transporterar bort svetten och håller dig torr så därför är det inte så dumt att kika på hur vandrare klär sig.

Med frilufts- och vandringskläder som utgångspunkt kan du lätt få till en bra arbetsklädsel där du tål alla väder och inte tar samma skada av väder och vind. Skor är jätteviktigt. De ska hålla att gå i, vara sköna och bekväma och hålla fötterna torra och varma. En person som går närmare en mil eller mer om dagen för att rasta hundar kan inte göra det i ett par platta, stumma sandaler utan att kroppen så småningom tar stryk. Tänk därför på dig och din personal och se till att skorna är ändamålsenliga. Det sparar många sjukskrivningar.

dante