Rätt kläder för din verksamhet

Rätt kläder för din verksamhet

Det finns ganska många yrken som ställer krav på vilka kläder du ska ha. Jobbar du i finanssektorn kanske det är kavaj som gäller, medan den som har utomhusjobb behöver betydligt robustare kläder. Det gäller därför alltid att hitta och välja rätt kläder för rätt verksamhet. Är det dessutom fler som jobbar med samma sak kan det ha ett värde i att försöka få en enhetlighet i klädseln.

Visst går det att själv leta fram de kombinationer av kläder som behövs, men det är lite som det administrativa för många företagare; det kan vara bättre att ta hjälp utifrån för att frigöra tid till det du själv är bäst på.

Köpa in tjänster

Är du småföretagare kan du till exempel ta hjälp av experter som Intrum för att få din ekonomi att rulla på utan att du själv behöver hålla koll på fakturor, kunder och betalningsvilja. På samma sätt kan du låta andra samla ihop de bästa tipsen för vilka yrkeskläder som passar bäst i just din bransch. Det finns säkert redan många som testat och kommit fram till vilken kombination som fungerar bäst i just din bransch.

Rätt kläder för uppgiften

Med en genomtänkt klädsel anpassad för uppgiften ger du ett seriöst och bra intryck och tvärtom. Det blir väldigt konstigt att komma i kostym till jobbet som förskollärare och det skulle säkert få en och annan att höja på ögonbrynet om du valt högklackade skor inför passet med hundklubben. Nej, så tokigt väljer kanske ingen, men det finns faktiskt en del att tänka på ändå.

Utejobb kan i många fall kräva att du syns ordentligt, då behövs varselkläder och det finns faktiskt EU-direktiv även kring detta, vilka färger som fungerar med mera. På många arbetsplatser finns bestämmelser om just varselkläder av olika slag.

Fräscha kläder i tuff bransch

I besöks- och restaurangbranschen finns det många yrken med högt ställda krav på snygga och funktionella yrkeskläder. Det är till exempel vanligt att all serveringspersonal har enhetlig klädsel; det ser snyggt och proffsigt ut. Sedan är det ju en självklarhet att allt måste vara fräscht vilket kan vara en utmaning i en bransch där det ofta kan förekomma spill och stänk. Många väljer att låta externa företag sköta allt som har med yrkeskläderna att göra så det alltid finns snygga och rena klädesplagg för hela personalen. I andra branscher kan det vara så att den som använder kläderna själv också måste sköta om dem. Det finns många bra skötselknep som gör att plaggen håller länge trots att de används dagligen på jobbet.

Som lite kuriosa kan nämnas att det verkligen finns udda yrkeskläder också, kläder som bygger på gammal tradition eller som har en kulturell betydelse. Praktiska är de kanske inte, men många gånger vackra och uppseendeväckande på andra sätt.

Sammanfattningsvis så är det viktigt att tänka igenom vad just din bransch egentligen behöver. Finns det en dresscode att anpassa sig till eller handlar det mer om vad som är funktionellt och praktiskt?

dante