Klä dig rätt inför bilvärdering

Klä dig rätt inför bilvärdering

Det är alltid roligt och spännande att skaffa en ny bil. Samtidigt känner många att processen för att köpa eller leasa en bil hos en bilhandlare är allt annat än roligt. Lyckligtvis finns det många tips och rekommendationer för att överleva processen, däribland att välja rätt kläder för att ge ett professionellt intryck. Nyckeln är att förbereda sig och förstå bilvärdering och bilköpsprocessen innan du kontaktar en bilhandlare. Numera har konsumenter tillgång till mer information om bilar än någonsin tidigare och denna kunskap hjälper dig att få rätt bil till rätt pris. Dessutom kan du göra kostnadsfria bilvärderingar hos välrenommerade bilhandlare som Riddermark Bil och du väljer själv om du vill sälja.

Oavsett varför du vill skaffa en ny bil är det viktigt att göra allt för att göra bästa möjliga bilaffär. Det första steget du behöver ta är att göra en bilvärdering på din nuvarande bil och här presenteras därför några förberedelser. Dessa tips på förberedelser hjälper dig en bra bit på vägen, vilka är följande:

  • Ha en uppfattning om önskat pris.
  • Gå till bilhandlaren vid rätt tidpunkt.
  • Var inte känslomässigt investerad i bilaffären.
  • Klä dig för framgång.

Läs vidare!

Topp 4 förberedelser att göra

1. Ha en uppfattning om önskat pris. Innan du åker till bilhandlaren är det bra att ha en ungefärlig uppfattning om till vilket pris du vill sälja din bil. Sök fakta och information om vad din bil borde vara värd.

2. Gå till bilhandlaren vid rätt tidpunkt. Välj en bra tidpunkt för att undvika stress på platsen. Ju mindre distraktioner du har desto bättre kan du fokusera på bilvärderingen och en eventuell bilaffär.

3. Var inte känslomässigt investerad i bilaffären. Kom ihåg att detta är en affär och inget annat. Låt dig inte bli känslomässigt investerad i din bil eller emotionellt påverkad av hur bilhandlaren pratar till dig. Ditt mål är att värdera din bil och sälja den till bästa möjliga pris.

4. Klä dig för framgång. Sanningen är att kläderna du bär har en effekt i hur personer i din omgivning uppfattar dig, tänk bara hur yrkeskläder påverkar din uppfattning. Detta gäller naturligtvis även bilhandlare som medvetet eller omedvetet kommer påverkas av hur du klär dig. Av denna anledning bör du klä dig för framgång, det vill säga prydligt, professionellt och stilrent. Klä dig på ett sätt som visar att du har högt självförtroende och inte är lättpåverkad. Bilhandlaren kan på så vis dra slutsatsen att inte ens försöka förhandla fram ett annat pris än det du erbjuder.

dante