Business

Business

När det kommer till yrkeskläder för business finns det lite olika inriktningar att välja mellan, beroende på om det ska vara casual business strikt dresscode eller ren profilering. Naturligtvis går det att kombinera exempelvis casual business med profilering, men det beror också på syfte och mål med klädseln, som är mycket viktigare än vad kanske många tror.

Det är faktiskt så att det endast tar 7 korta sekunder för den andra parten att bilda sig en uppfattning, utifrån det man själv utstrålar genom sin framtoning och hållning. Ett göra ett gott första intryck rent visuellt är därför väldigt viktigt, det kan man göra genom att tänka på detaljer som passform, snygga accessoarer, tryck eller broderier osv.

Det finns mycket att välja bland, och kläderna spelar en viktig roll både för den som bär dem och för kunderna. De kan nämligen förmedla saker som självförtroende, kompetens, världsvana etc. De spelar alltså roll rent psykologiskt. Tänk dig själv att bli mött av en hotellreceptionist i trasiga jeans med oljefläckar eller en bilmekaniker i skinande ren kostym… Det blir liksom fel.

För monterpersonal, receptionister, säljare etc. finns det allt från sidenslipsar, ficknäsdukar, armbandsur, scarfs, kavajer och stilrena kjolar m.m. att välja bland. Med eller utan företagslogga bör de förmedla det företaget vill förmedla och kan stå för.

dante