Jobbkläder till det lilla byggföretaget

Jobbkläder till det lilla byggföretaget

[b]Tekniska och tåliga yrkeskläder till byggbranschen är det inte svårt att få tag på idag. Att som arbetsgivare erbjuda sina anställda jobbkläder hör till och bör inte vara något personalen ska stå för. Driver du en mindre byggfirma med bara ett fåtal anställda kan du med fördel införskaffa yrkesplagg på nätet. Här berättar vi mer![/b]

Att köpa yrkeskläder till personalen via stora leverantörer av profilkläder tenderar att vara mer gynnsamt rent prismässigt vid stora ordrar. Företag med en personalarmé på 20-30 man ”tjänar” oftast mer på att beställa yrkeskläder från nischade leverantörer än den lilla firman. Därför kan det vara ett minst lika bra alternativ att satsa på jobbkläder från byggmax när firman inte har mer än ett fåtal anställda. Byggmax erbjuder slittåliga plagg till riktigt bra pris och dessutom med snabb leverans. Står ni utan arbetsshorts när sommaren gör entré kan du snabbt ha svalkande plagg på plats till personalen.

Klädkoder inom byggbranschen – finns de?

En byggarbetare som jobbar i svart kostym för att ge ett ”bra intryck” är en ovanlig syn. Inom andra branscher kommunicerar klädseln ofta hierarkin i ett företag, men inom bygg ser du sällan platschefer i slips. Här handlar klädkoderna istället om rejäla och slittåliga plagg. Varje arbetsmoment inom byggbranschen sliter rejält på tyg, varför materialet är betydligt viktigare än en ”snygg” klädsel. Även skyddsutrustningen är viktig inom bygg och det är mer viktigt med rätt typ av skor än vilken färg skorna har.

Men hur är det då med den enhetliga företagsklädseln? Det är så klart alltid ett positivt inslag om alla hantverkare och arbetare jobbar i likadana plagg. Men det är å andra sidan ingenting som har betydelse på samma sätt som till exempel personal i en butik. På byggarbetsplatsen är det i stort sett bara arbetarna som befinner sig. Det enda tillfället då en slags planerad marknadsföring i plaggen har betydelse är när personalen beger sig till och från arbetet. Under den sträckan finns det chans att potentiella kunder uppmärksammar byggfirmans logga via arbetarnas klädsel. Det är med andra ord viktigare med företagets logga eller kontaktuppgifter än att alla klär sig likadant.

Planera inköpen

Ett tips för den lilla byggfirman är att försöka planera inköpen av arbetskläder oavsett ni är tre eller tio anställda. Plagg som används ofta och slits i större utsträckning än andra kläder är t-shirts. Se därför till att ha ett rejält fyllt lager med t-shirts i olika storlekar. Arbetsbyxor, shorts eller jackor kan köpas lite mer sporadiskt beroende på säsong. Ett par rejäla byxor från en vanlig butik som Byggmax håller länge och nya inköp behövs förmodligen bara till ny personal. Lika gäller för så kallade signaljackor som framför allt används av personal som ansvarar för marksäkerheten i samband med att stora maskiner arbetar. Asfaltsläggning är ett exempel där signaljackor och andra reflexkläder används.

dante